Kontakt Info...

TekTag
v/ Benny Hansen
Allerap Eppevej 55A
3120 Dronningmølle


Træffes alle dage
ml. 10-20

Mail:
info@tektag.dk
-------------------------
  WebMail

Om TekTag
Teknisk Info
Kontakt & Anbefal
Canadisk cedertræ

Canadisk cedertræ (Western Red Cedar) - af Benny Hansen d. 25/08/2016 @ 13h14

ØKologisk byggeri

Western red cedar (canadisk cedertræ)


Kæmpethuja
Træsorten vokser i Nordvest Amerika og er imprægneret fra Naturens side. Det giver nu en holdbar mulighed for at bygge økologisk.
Træsorten hedder Western Red Cedar og har den fantastiske egen skab, at den indeholder nogle stoffer, der er svampe- og rådhæmmende/dræbende overfor nedbrydende svampe. Stofferne hedder bl. andre thujapliciner, fenoler og en terpen, som hedder thujon der bevirker, at træet kan anvendes ubehandlet og alligevel kan opnå en funktionstid på mere end 50 år.
Ved at anvende Canadisk Cedertræ (Western Red Cedar) mindsker man dermed miljøbelastningen i forhold til trykimprægneret træ og imprægnerings-behandlinger af træ, hvilket gør det til en økologisk byggeform. Dog med brug af visse rustfri beslag, søm og skruer.

Det ubehandlede cedertræ skifter farve med tiden, fra sin varme, rødlige bruntone, patineres den over til en fornem sølvgrå, en egenskab af samme betydning for det arkitektoniske udtryk som teglets patinering og kobberets irren. Man kan derimod også vælge at oliebehandle træet, hvorved den oprindelige farve i en vis udstrækning bibeholdes.

Hvilket gør det til et utroligt spændende materiale, da det giver mange muligheder for bygningkonstruktioner, eventuelt med eksisterende bygninger.
Western red cedar (Canadisk cedertræ) vokser langs den amerikanske og canadiske stillehavskyst.


Træerne kan blive flere 100 år gamle, over 80 meter høje og 2-2,5 m. i diameter.
  

Træet er som regel næsten knastfrit og af høj kvalitet. Hårdheden svarer til gran eller fyr.
Til vores form for byggeri, er det hovedsageligt 150-årige træer, med en højde på 60-80 meter og med en diameter på 80-120 cm. der bliver importeret til Danmark.
Træsorten giver et hav af økologiske bygningsmuligheder og anvendelsesområder

   

Ligeledes er det meget anvendeligt til andre typer af økologisk byggeri, som f.eks. haveskure, garager, kolonihavehuse, gæstehuse, cykelskure o.s.v.Og ikke mindst legehuse.Se mere på http://www.realcedar.com/ eller kontakt os på mail: info@tektag.dk 


^ Top ^